Heb jij moeite met het plannen van je huiswerk? Vind je het lastig om aan de slag te gaan? Heb je een achterstand bij (of moeite met) een bepaald schoolvak? Wil je graag weten hoe je het best voor een vak kunt leren? Wil je vaker echt zélf aan ‘het stuur’ van je werk voor school leren staan? Wij verzorgen al ruim 10 jaar de huiswerkbegeleiding van middelbare scholieren die in Houten zelf (of in de omgeving van Houten) op school zitten!

Je vindt TING huiswerkcoaching Houten in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld, het vriendelijke groene gebouw in Houten-Zuid. TING beschikt in Schoneveld over twee sfeervolle ruimtes met fijne, rustige, werkplekken. Met ons getrainde team van jonge en enthousiaste huiswerk- en bijlescoaches doen we er alles aan om jouw huiswerkbegeleiding en/of bijles tot een groot succes te maken

Waar ik als huiswerkcoach warm voor loop met onze begeleiding in Houten? Dat jij, middelbare scholier, bij ons terecht kunt met AL je vragen over het huiswerk en over plannen en leren. En: dat er altijd iemand is die naar jou luistert, jou wil begrijpen, meedenkt en je aanmoedigt. Maar ook: dat jouw ouders en begeleiders van school (bijvoorbeeld de mentor) zich door ons team van coaches gehoord voelen. Verder weet ik uit ervaring dat aandacht voor leren plannen en effectief leren goede praktische handvatten zijn; die schoolwerk makkelijker kunnen maken en bijdragen aan grip op het eigen leerproces. Het is mooi om te zien hoe leerlingen ‘groeien’ in onze huiswerkbegeleiding. En vaak al heel snel zélf met oplossingen voor hun uitdagingen komen.”

 

 TING 2022 68 indruk van de ruimte  Annika met Leerling Cultuurhuis Schoneveld huiserkbegeleiding

Waarom zou je kiezen voor TING huiswerkbegeleiding in Houten?

In de eerste plaats omdat je bij ons slim en doeltreffend leert plannen. In een echte planagenda. Ook leer je hoe jij je beter aan je planning kunt houden, als dat nog niet meevalt... En vind je het lastig om een goede planning te maken voor je toetsweek? Ook dat leer je bij TING. Je krijgt overzicht en rust, wat helpt om fijne resultaten te halen op school! Ook mooi meegenomen: de discussies thuis, met je ouders, nemen af.

Natuurlijk gaan we tijdens de middagen TING ook aan de slag met leren leren. Je ontdekt wat voor jou werkt, je krijgt leerstrategieen aangereikt, je volgt workshops over effectief leren, snellezen en beter leren onthouden. Je coacht bekijkt werk, overhoort jou en gaat met jou de reflectie in over onvoldoendes: hoe kun je volgende keer handiger/anders aanpakken, zodat je wel een mooi cijfer haalt? Hierover maken jullie afspraken.

‘Word je eigen leider!’ (gebaseerd op De 7 gewoonten die jou succesvol maken! van Covey) is een andere belangrijke invalshoek van TING huiswerkbegeleiding. Dit persoonlijk leiderschapsprogramma is verweven in de begeleidingsuren. Het ondersteunt jou om maximaal in je eigen kracht te gaan op school. En daarbuiten. Zo helpt TING  jou bovendien om (nog meer) in jezelf te geloven.

Wist je dat je ook bij ons terecht kunt voor online huiswerkbegeleiding? Handig als je niet in de buurt van een TING vestiging woont. Of: als je het gewoon fijn(er) vindt om thuis te worden begeleid. Jij en je huiswerkcoach treffen elkaar uit school: in het virtuele klaslokaal.

Banner inschrijven huiswerkcoaching 1

Bijles

Het ene schoolvak ligt je beter dan het andere. Sta je voor een bepaald vak onvoldoende? Heb je een achterstand of gewoon moeite met dit vak? TING geeft bijlessen in (bijna) alle vakken. Van brugklas tot en met eindexamen. Bijlessen zijn ook ’s avonds of in het weekend in te plannen. Let op: de bijlessen zijn wel online!

Voor wie

TING huiswerkbegeleiding en bijles in Houten is er voor middelbare scholieren van alle niveaus en leerjaren. Leerlingen van de volgende scholen uit Houten en omgeving komen naar TING: College de Heemlanden, Het Houtens, Cals College, Oosterlicht College, O.R.S. Lek en Linge. KWC Culemborg, Utrechts Stedelijk Gymnasium, Saint Bonifatiuscollege , Christelijk Gymnasium Utrecht, de Passie Utrecht. Via de persoonlijke dag- en bijlesverslagen zijn de lijntjes met de mentoren en (evt) zorgcoördinatoren van de scholen altijd kort.

Waar/adres

Je vindt TING ('s middags na 15.00 uur) in Wijkcentrum/ Cultuurhuis Schoneveld, op loopafstand van station Houten Castellum in Houten-Zuid. Adres: Zonnehout 36, 3991 MX in Houten. T 030 2517570. E-mail: info@ting.nl.

Praktisch

Openingstijden

De huiswerkcoaching is van maandag tot en met vrijdag: van 15.30 tot 18.30 uur. maar LET OP: je bent alle middagen al vanaf 15.00 uur welkom en je mag tot uiterlijk 19.00 uur blijven! In de drie kwartier voor aanvang is er een coach aanwezig, om jou welkom te heten en voor toezicht. De inhoudelijke begeleiding start om 15.30 uur en duurt tot 18.30 uur. Vervolgens kun je tot 19.00 uur nog rustig je huiswerk afronden; extra handig als je wat later op de middag bent binnengekomen.

Gemiste dag inhalen?!

Een middag huiswerkbegeleiding bij TING Houten gemist? Deze kun je, in overleg, komen inhalen: nog in dezelfde week of in de week daarop.

Van offline naar online bij ziekte!

Ben je ziek of moet je in quarantaine? Je kunt dan, in overleg, bij TING online huiswerkbegeleiding krijgen. Let op: die online bgegeleiding start doorgaans op de dag die volgt op de dag van melding van jouw ziekte/positieve test/quarantaine. 

Tarieven

Tarieven TING Houten 

Sfeerimpressie huiswerkbegeleiding TING Houten

 

TING locatie Houten

Locatie Houten

Tarieven TING Houten

Alae-Eddine

Etienne Remmers