Waarom een nieuwe planagenda op de markt?

Afgelopen zeven jaar werkten wij, binnen onze huiswerkcoaching, met een in de markt bekende planagenda. Nog steeds behelst deze planagenda in de kern een ijzersterke methode. Niettemin werd-ie voor ons met het jaar minder werkbaar. Op basis van onze dagelijkse ervaringen met scholieren en plannen voegden we elk jaar opnieuw ‘inserts’ toe, lakten regels weg, pasten planinstructies aan etc. etc. Kortom, het werd hoog tijd voor een eigen planagenda! 

Deze ‘houtje-touwtje oplossingen’ en onze overtuiging dat de planmethode scherper moest kunnen (zodat leerlingen er meer profijt van hebben én de methode zich gemakkelijker laat uitleggen door ouders en docenten!) gaven de doorslag. Afgelopen maanden – in de relatieve luwte van de Coronacrisis – vroegen we zo’n 100 jongeren (TING-leerlingen) wat zij belangrijk vinden aan een planagenda, deden uitvraag bij docenten en mentoren en gooiden onze eigen 7 jaar ervaring als huiswerkcoaches in de strijd. Om er een topagenda van te maken!

Bijzonderheden

De TING planagenda biedt scholieren de mogelijkheid om tijdbewust, in minuten, te plannen via de vakjes ‘min’ en ‘duur’: voor bewustwording van ‘hoe lang doe ik over iets? kom ik wel uit met mijn tijd?!’ Verder is er de mogelijkheid om toetsmomenten wekelijks extra te laten opvallen. Ook geeft de agenda klip en klaar antwoorden op ‘Waarom’-vragen over plannen: ‘waarom zou ik überhaupt plannen? Waarom in minuten plannen? Waarom kleine blokjes plannen?’ etc. etc. Dit is ook handig voor uzelf: als zoon of dochter met scherpzinnige vragen over plannen komt en u niet met uw mond vol tanden wilt staan! Voor scholieren die neigen naar het uitstellen of vergeten van grotere opdrachten met langere doorlooptijd (boekverslagen, presentaties, handelingsdelen, po’s) is er een hulpmiddel om alert te blijven! Tenslotte helpt de TING planagenda scholieren ook op weg bij ‘Hoe maak ik een toetsweekplanning?’ Een sneak preview hiervan staat achterin de agenda; met een verwijzing naar de site waar je o.m. handige toetsweekformats kunt downloaden.

TING planagenda instructievideo over:
- Hoe maak ik een planning?
- Okeeej en hoe werk je ermee?