Beter slapen door het plannen van je huiswerk!

Uit de evaluatie van de #ikslaapchallenge (9 t/m 15 maart jl.) blijkt dat de meeste jongeren beter zijn gaan slapen door de challenge. De opdracht die het meeste bijdroeg aan een betere slaapkwaliteit was… het maken van een huiswerkplanning! Dankzij een doordachte huiswerkplanning, werkten de deelnemende jongeren georganiseerder, was hun huiswerk eerder af en gingen zij met meer rust en met minder stress naar bed!

Ruim 1100 jongeren en bijna 200 ouders pakten, tijdens de Brain Awareness Week (georganiseerd door de Hersenstichting) hun slaapproblemen aan door mee te doen met de #ikslaapchallenge. Elke dag kregen zij een nieuwe opdracht, met als doel om hun slaap te verbeteren. In deze week moesten de deelnemers bijvoorbeeld een huiswerkplanning voor de week maken, werden ze uitgedaagd om zo lang mogelijk hun smartphone te negeren en introduceerden ze het ‘piekerkwartier’ thuis. De meeste jongeren zijn beter gaan slapen door de challenge (3,8 uit 5).

Mocht je geen kans hebben gehad om met de challenge mee te doen of wil je de opdrachten nogmaals uitvoeren? Niet getreurd, de opdrachten van de #ikslaap challenge blijven online staan op het instagramaccount @ikslaap, zodat je altijd jouw slaapkwaliteit kan verbeteren.

Bron: https://www.hersenstichting.nl/nieuws/ikslaap-challenge-groot-succes 

TING planagenda instructievideo over:
- Hoe maak ik een planning?
- Okeeej en hoe werk je ermee?