In verband met COVID-19 (Corona) geven wij in deze periode online huiswerkcoaching en bijlessen. Nu er nog meer verantwoordelijkheid bij middelbare scholieren komt te liggen dan normaal al het geval - en de druk op het thuisfront toeneemt - blijkt online huiswerkcoaching heel behulpzaam en ondersteunend. Lees hier hoe dit precies in z’n werk gaat en over de ervaringen tot nu toe! 

Online huiswerkcoaching ivm Corona

De huiswerkcoaching van TING vindt tijdelijk plaats via Skype en Whatsapp. Een systeem van timeslots voorziet in een duidelijke structuur van jouw huiswerkmiddag thuis!
Elke schoolmiddag heb je twee keer intensief contact met je huiswerkcoach. Tussendoor ga je zelfstandig aan de slag, maar kun je ook vragen stellen, als je die hebt.

Hoe ziet de middag eruit?

  • Begin van de middag: skypeconference 1 leerling en coach: check-in (hoe zit je erbij?) en coach bespreekt met jou de (volgens TING-aanpak) bijgewerkte agenda, eventuele resultaten, en jullie maken samen afspraken: over wat je gaat doen en van welk huiswerk jij foto’s doorstuurt in de loop van de middag. Ook: welke stof/welke vakken de coach later in de middag met je bespreekt of overhoort. 
  • Tijdens de middag: je stuurt eventuele inhoudelijke vragen over leerstof per whatsapp naar je coach.
  • Einde middag: skypeconference 2 leerling en coach: het huiswerk dat jij je had voorgenomen te gaan doen is af. Coach becommentarieert en overhoort eventueel leerwerk. Check-out (terugkijken + afspraken volgende keer).

Ook (online) huiswerkcoaching en/of bijlessen volgen bij TING?

Alles wat je nodig hebt: skypeaccount op laptop of desktop en mobiel met whatsapp (die je tijdens het huiswerk maken uiteraard uit het zicht legt.) Meld je nu aan! Nog vragen? Bel: (030) 260 09 69

Ervaringen tot nu toe

Inmiddels hebben we er bijna twee weken online huiswerkcoaching op zitten. Aanvankelijk allemaal best spannend hoe dit zou uitpakken. Maar we kunnen concluderen - en dat stemt ons dankbaar en verheugd - dat het heel goed loopt!

Leerlingen
bewegen opvallen gemakkelijk mee met de verander(en)de situatie en werken uitstekend mee: ‘ik krijg soms zelfs nog meer aandacht van mijn coach dan tijdens de gewone huiswerkmiddag!!’.

Ouders
reageren bemoedigend tot zelfs enthousiast: ‘fijn dat jullie een goed plan hebben opgezet!’ ‘Langs deze weg onze waardering dat jullie zo snel een oplossing regelen om de kinderen toch nog te ondersteunen bij het leren!’ Hulde dat jullie zo’n duidelijke structuur neerzetten!’

Coaches
Met de uiteenlopende scholen is nauw contact over de programma’s die zij aanbieden (o.m. ook de planning van de toetsweken), zodat wij daar steeds actueel op kunnen aansluiten. Onze huiswerkcoaches geven aan: 'we kunnen er echt zijn om leerlingen bij het schoolwerk te houden, waar nodig te structuur aan te brengen en inhoudelijk te ondersteunen'. Zoals een van hen het mooi formuleerde: ‘het is dankzij de structuur die we leerlingen bij TING aanleren, eigenlijk relatief eenvoudig om ook op afstand/online te coachen.’

Banner inschrijven huiswerkcoaching 1

Meer informatie?

Bel: (030) 260 09 69

E-mail: info@ting.nl

Ervaringen tot nu toe

Leerlingen
Bewegen opvallend gemakkelijk mee.

Ouders
Reageren bemoedigend tot zelfs enthousiast.

Coaches


het is dankzij de structuur die we leerlingen bij TING aanleren, relatief eenvoudig om ook op afstand/online te coachen.