Missie & visie

Over TING studiecoaching

TING biedt ondersteuning aan zowel middelbare scholieren als studenten bij het effectief plannen, maken en leren van huiswerk en studieopdrachten. Onze expertise omvat uitgebreide ervaring in huiswerkcoaching, bijlessen en in het faciliteren van (in-company) trainingen en workshops voor scholen. Daarnaast bieden we persoonlijke trainingen aan voor scholieren, studenten én voor onderwijsprofessionals. Ook verzorgen we studiekeuzeadvies op basis van de DISC®-methode.

Missie & visie

Onze missie is het van binnenuit inspireren, bemoedigen en versterken van de leer- en leefomgeving in het Nederlandse onderwijs. We richten ons op middelbare scholieren (en hun ouders en verzorgers), studenten en op onderwijsprofessionals vanuit kernwaarden als: proactiviteit, duurzame cognitieve ontwikkeling, oog voor ieders unieke potentieel, persoonlijke groei, vertrouwen, openheid, verbinding en ‘luisteren met een wijs hart’ (de betekenis van het Chinese karakter TING).

Samenwerking scholen

Centraal in onze huiswerkcoaching, workshops en trainingen staan drie pijlers: doeltreffend plannen, effectief leren, en ‘ontdek de leider in jezelf!’ In de kennisoverdracht integreren we, op een ontspannen manier, onder meer de universele inzichten van Covey en Dweck (bekend van ‘De 7 gewoonten die jou succesvol maken’ en de ‘growth mindset’); als verrijkende onderstroom.

Plannen, leren en Word je eigen leider!
Leerlingen en studenten ontwikkelen een stevige en natuurlijke basis voor het omgaan met het huiswerk en studieopdrachten. We planten bovendien graag ‘zaadjes van bewustwording’: van het unieke potentieel dat iedere leerling of student vertegenwoordigt, ongeacht niveau of leerjaar. Bij TING ontdek je daarmee niet alleen de kunst van doeltreffend plannen en de vaardigheid van effectief leren maar ook (de kracht van) de leider in jezelf.

Trainingen onderwijsprofessionals
Voor docenten, mentoren en SLB-ers verzorgen we trainingen en workshops over plannen, leren en ‘Word je eigen leider!’ om hun expertise op deze gebieden te verdiepen en bewustzijn te vergroten. Zodanig dat zij de opgedane kennis effectief en duurzaam kunnen overdragen binnen de school of opleiding. Behulpzaam voor onderwijsprofessionals zijn bovendien: ‘In gesprek met leerling en ouder’ (training Gesprekstechnieken) en ‘Luisteren met een wijs hart’ (workshop Dialoogvoering).

Maatwerk
Maatwerk behoort ook tot de mogelijkheden, afgestemd op actuele vraagstukken binnen de leeromgeving van de betreffende school of instelling. Vanuit ons motto – ‘luisteren met een wijs hart’ (tevens de betekenis van de naam TING!) – passen we onze ondersteuning aan op de specifieke behoeften of issues die spelen: voor een optimale samenwerking en meetbaar resultaat!