Luisteren met een wijs hart

TING is Chinees voor ‘Luisteren met een wijs hart’. Er is grote behoefte aan mensen die van harte luisteren naar anderen. Bij TING streven we ernaar echt contact te maken met jou en je ouders, door in de eerste plaats van harte te luisteren en te (h)erkennen wat er speelt. Pas als die verbinding duurzaam is gemaakt, kunnen we samen zinvol aan het werk. Dan ‘gaat het werken!’  De huiswerkcoaches van TING willen jou inspireren en leren om effectief en succesvol te zijn, in lijn met je school- en verdere persoonlijke doelstellingen.

8757-etienne-ivan-400

Missie

Bij TING helpen we leerlingen bij het plannen, maken en leren van hun huiswerk en werken we ook aan bewustwording: ‘realiseer je dat jij ZELF aan het stuur zit in het leven!’  Aan het eind van je periode bij TING laat je effectieve(re) gewoonten en gedrag ten aanzien van het maken en leren van het huiswerk. Met duidelijk verbeterde schoolprestaties tot gevolg. Ook op andere terreinen van het leven  geef je blijk van meer zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel dan voor de TING-periode.
TING betrekt waar mogelijk - en nodig - ouders en school. Deze open  en vanzelfsprekende ‘verbinding’ tussen alle betrokkenen werkt vaak verzachtend op de omstandigheden. En daarmee maximaal in het voordeel van de ontwikkeling van de leerling en de situatie thuis, zo wijst de praktijk uit.

Visie

‘Word je eigen leider!’ en ‘Jouw wereld aan mogelijkheden!’ staan centraal bij TING studiecoaching. Leren in je eigen kracht te gaan staan is fundamenteel om succesvol te worden in het leven. En daarmee ook als het gaat om je attitude ten aanzien van huiswerk en school. Via oefeningen, spel en reflectie, verweven in de (huiswerk)coachingsuren, krijgen de TING’ers de juiste ‘mindset’ aangereikt voor structuur, balans, bewustzijn, zelfvertrouwen, eigenwaarde, in de eerste plaats gericht op het verbeteren van de schoolprestaties. Om dit effectieve(re) gedrag te bereiken staat vanaf het allereerste moment - binnen de context van het huiswerk voor school – het persoonlijk leiderschapsgedachtegoed van Stephen Covey centraal.

Oprichters

TING Studiecoaching is in januari 2013 opgericht door Etienne Remmers en Inge Wopereis.

Inge Wopereis

IngeWopereis-111Neerlandicus en communicatiekundige van huis uit. Jarenlang zelfstandig communicatieadviseur en tekstschrijver voor bedrijfsleven en overheid. Zo lang ik me kan herinneren gefascineerd door het thema ‘persoonlijke groei’. Volgestouwde boekenkast over dit, en aanverwante, thema’s en vele trainingen gevolgd. Stukje bij beetje wijzer geworden, geloof ik sterk in het belang van luisteren naar je eigen innerlijke stem - wat is voor jóu belangrijk? – en op op basis daarvan je koers bepalen. Dat maakt authentiek en krachtig en opent daarmee jouw wereld van mogelijkheden: every child is born a genius! Precies dit is mijn drijfveer: jonge mensen bewust maken van hun eigen potentieel. In de eerste plaats door in hen te geloven en vervolgens door hen aan te spreken op hun zelfsturend vermogen en te trainen in zelfreflectie.

Etienne Remmers

Etienne Remmers-111Na de HEAO (BE) maakte ik op mijn 22ste een wereldreis van anderhalf jaar en ontdekte dat ik eigenlijk overal op de wereld wel een bestaan zou kunnen opbouwen. Vanuit die vrije gedachte startte ik (toch gewoon in Nederland) een onderneming, maar dan wel een touroperator: specialist in ski- en tennisreizen. Verkocht dit bedrijf na 18 jaar. Altijd al zeer geïnteresseerd geweest in het ontwikkelen van potentieel van (jonge)mensen. Zo begeleidde ik tientallen stagiares van MBO- en HBO-instellingen en ben ik al jaren enthousiast trainer/coach van het hockeyelftal van onze dochter. Inmiddels ben ik gecertificeerd Coveytrainer en ervan overtuigd dat het Covey (persoonlijk leiderschaps)gedachtegoed het voortgezet onderwijs gaat veroveren. Dit is nog een kwestie van tijd, te beginnen bij onze huiswerkcoaching. Door leerlingen kennis te laten maken met ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’ geven we hen een kadootje voor het leven mee.

Dit zeggen ouders...

Zoon weer grip op studie!

Jan van Bergen vader van een TING leerling-aangepastOnze zoon heeft praktische hand- vatten gekregen om zelfstandig en planmatig te studeren. Jan van Bergen


Doordachte formule met meerwaarde…

Zonnebloemen-TING studiecoachingTING is meer dan alleen huiswerk- begeleiding. Jullie geven jongeren zo veel meer bagage mee om te groeien. Simonne Parrish Lussink-Visser

Durf groot te denken!

poes in de spiegel-001

Volg TING

Facebook-Logo-001  twitter-huiswerkbegeleiding Google-Plus-Logo-klein