Online huiswerkbegeleiding

Online huiswerkbegeleiding bij TING

Ontdek onze unieke online ‘Word je eigen leider!’ huiswerkcoaching. Handig als je niet in de buurt van een van onze 4 TING-locaties woont. Of gewoon liever thuis ondersteuning bij je huiswerk en voorbereiding op toetsen krijgt.

Virtueel klaslokaal

De kracht van online huiswerkbegeleiding is dat je – samen met maximaal 5 andere scholieren – aan je huiswerk zit; in het virtuele klaslokaal. Zichtbaar, maar niet hoorbaar, voor elkaar. Gedeelde smart is halve smart, dat idee! En met jouw huiswerkbegeleider standby: om mee te denken, vragen te beantwoorden en je bij de les te houden ????.

Voor wie is online huiswerkbegeleiding geschikt?

 • Voor middelbare scholieren van alle niveaus en leerjaren in heel Nederland.
 • Voor als je niet in de buurt van een TING-locatie woont, maar wel gebruik wilt maken van Word je eigen leider!huiswerkcoaching.
 • Voor als je liever thuis begeleiding begeleid wordt, in je eigen vertrouwde omgeving.
 • Voor al je enigszins ‘zelfredzaam’ bent. Dat wil zeggen: je wilt en kunt verantwoordelijkheid dragen voor je eigen (huis)werk en werkhouding.

Kenmerken

 1. De online coaching laat zich goed vergelijken met de offline huiswerkcoaching.
  Het verschil: je krijgt huiswerkcoaching thuis, via je laptop, tablet of desktop (met een stabiele internetverbinding).
 2. Je mobiele telefoon gebruik je alleen voor het versturen van foto’s aan je coach: van je agenda/planning en van maakwerk. Met je coach maak je vaste afspraken over het weg leggen van je mobiel tijdens het huiswerk.
 3. Via een speciaal programma zit je in een virtueel klaslokaal met je huiswerkcoach en maximaal 5 medeleerlingen. Jullie zijn zichtbaar, maar niet hoorbaar voor elkaar, terwijl je zelfstandig werkt.
 4. Persoonlijke coachings-/reflectiegesprekjes, de planning bespreken, uitleg of overhoren enzovoort zijn altijd 1-op-1 tussen leerling en huiswerkcoach. Hierbij verlaten jullie het virtuele klaslokaal en betreden een andere virtuele ruimte.
 5. De huiswerkcoach kan met één druk op de knop het virtuele klaslokaal ook weer binnenkomen om te checken of iedereen geconcentreerd aan het werk is.
 6. Wanneer nodig en/of behulpzaam delen jij en de huiswerkcoach schermen: voor uitleg, overhoren of bespreking van het huiswerk.

Twijfel?

Ouders/verzorgers, twijfelt u of online huiswerkcoaching geschikt is voor uw kind? Bel of mail ons gerust voor meer informatie: T 030 2517570 of info@ting.nl.