Wil jij graag dat het huiswerk voor school je gemakkelijker en beter afgaat?
Bij TING ontdek je wat voor jou het best werkt: hoe jij het liefst, en het effectiefst, leert en opdrachten maakt!

Voorkeursaanpak

Grappig is dat iedereen wel een voorkeur heeft voor een bepaalde manier. We doen allemaal wat voor ons het meest natuurlijk voelt  Jouw persoonlijke voorkeursaanpak, met sterke en zwakkere kanten, ontwikkel je al vrij snel in het voortgezet onderwijs, omdat je immers voor alle vakken moet leren en opdrachten en werkstukken moet maken.


Misschien leer jij graag uit je hoofd of ben je eerder iemand die verbanden zoekt en op die manier goed kan onthouden? Ga jij altijd recht op je doel af? Of ben je juist vaak besluiteloos en voel je je onzeker over hoe je een vak kan aanpakken? Misschien vind jij het leuk om op internet te oefenen, of heb je hier juist een bloedhekel aan? Werk je graag zelfstandig? Wat doe je als je in een groepje aan een werkstuk moet werken? Werk je altijd heel hard voor een repetitie, maar valt het resultaat nog wel 's tegen?

Effectief

Met de zwakkere kanten van jouw voorkeursaanpak ga je bij TING heel praktisch aan de slag. Samen met je huiswerkcoach bekijk je of er (en welke) effectievere en handiger manieren er zijn: om je huiswerk te maken en te leren, je goed voor te bereiden op repetities en so’s en te zorgen dat werkstukken op tijd en goed af zijn. Tegelijkertijd moedigen we je aan om de sterke kanten van jouw voorkeursaanpak maximaal in je voordeel te gebruiken.

Basisvaardigheden

Kort nadat je bij TING bent begonnen, nemen we de basisvaardigheden van het ‘Leren leren’ met jou door. Dit gebeurt soms individueel, maar ook wel met een paar leerlingen bij elkaar. Je krijgt antwoord op vragen als: hoe maak ik op een handige en effectieve manier mijn huiswerk? Hoe leer ik voor de talen, voor de bèta-vakken (wis, na, sk) en voor de gamma-vakken (ak, gs, bio, ec, ma)? Welke methoden zijn er om samen te vatten? Hoe kan ik mijn concentratie verhogen, op school en thuis?

Verdiepingsworkshop: snellezen en beter leren onthouden

Hoe kun je grote hoeveelheden informatie sneller verwerken, zonder dat het ten koste gaat van jouw tekstbegrip? Hoe blijf je geconcentreerd? Hoe onthoud je alles? Op de dagen tijdens het schooljaar dat je wat minder te doen hebt (bijvoorbeeld tijdens projectweken of vlak voor en/of tijdens de vakanties) kun je bij TING meedoen aan de verdiepingsworkshop Leren leren, die antwoord geeft op bovengenoemde vragen. De workshop is gebaseerd op de inzichten van Mark Tigchelaar. Het blijkt dat ons brein volgens vaste patronen werkt en dat je deze patronen kunt doorbreken, waardoor je effectiever leest en leert. Na de workshop kun je sneller informatie opnemen, verwerken en onthouden, vooropgesteld dat je inderdaad gaat werken met de technieken die je hebt geleerd natuurlijk!

Je zult merken dat het daardoor al snel gemakkelijker en beter gaat op school!

 

* Mark Tigchelaar is brein-expert en schreef onder meer de boeken 'Lezen, weten en niet vergeten' en 'Haal meer uit je hersenen’. Hij geeft veel trainingen over deze onderwerpen en heeft inmiddels meer dan 70.000 mensen mogen opleiden in de technieken om meer uit het brein te halen.

 

lezen weten en niet vergeten site        haal meer uit je hersenen site 

Banner inschrijven huiswerkcoaching 1

TING op youtube: in 5:37 minuten een compleet beeld!

Meer informatie?

Bel: (030) 251 75 70

E-mail: info@ting.nl