... 10 minuten iets heel ánders!wink

Leren heeft alles te maken met ERVAREN. Ga maar na: door je tong aan hete thee te branden leer je sneller, dan door te lezen over de risico’s die met thee drinken gepaard gaan.
Waarschijnlijk leren we zelfs veel meer door te ervaren, dan dat we uit de schoolboeken leren.

Daarom doe je bij TING één keer in de week mee met de zogenoemde ‘Xperience’. Een kort moment van: niet leren uit de boeken, maar leren door te doen en te ervaren! Tien minuten (meestal rond 17.00 of 17.30 uur) samen iets heel anders doen: een korte film kijken, een spel of (concentratie)oefening, werken aan je persoonlijke doelen- en actielijst, een nieuwe leerstrategie uitproberen.

De Xperience kan allerlei vormen aannemen, maar staat vrijwel altijd in het teken van één van 'De zeven gewoonten die jou succesvol maken’ (van Stephen en Sean Covey). Daarmee is het een ervaring die jou zal bijblijven en die je ‘meeneemt’ het leven in. En die je helpt om zelfstandiger, zekerder en succesvoller te worden, op school en daarbuiten.

De Xperience vindt dagelijks plaats, zodat er altijd een moment in de week is dat jij mee kunt doen. Immers de Xp van maandag wordt op dinsdag, woensdag en donderdag herhaald.
Af en toe is er een extra Xp op vrijdag, waarmee we dan de week op een ontspannen manier afsluiten: met een energizer, een spel of het (in groepjes) oplossen van een raadsel.

De zeven gewoonten

'So what zul je misschien zeggen, wat moet ik met die Xperiences en die zeven gewoonten? Ik kom toch voor huiswerkbegeleiding?!’ Vergis je niet. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die openstaan voor nieuwe ervaringen betere studieresultaten laten zien dan jongeren die veilig in hun  ‘comfortzone’ blijven.

inschrijven huiswercoaching

xperience-groep

experience-boter-kaas-en-eieren