Gedurende het schooljaar werk je een aantal keer aan je Persoonlijke doelen- en actieplan. Dit past bij Gewoonte 2: 'Begin met het eind in gedachten'. Covey zegt hierover: ‘mentale schepping gaat vooraf aan fysieke creatie’. Een huis bouw je immers ook niet zomaar, je laat eerst een bouwtekening en een bouwplan maken, je begint met het eind voor ogen, dat biedt de meeste garantie op succes! Ook de bekende natuurkundige Albert Einstein benadrukte dat alles wat we doen in het leven - alles wat we maken, creëren en bereiken - begint bij onze eigen verbeeldingskracht.

Persoonlijk doelen- en actieplan

Aan het begin van elke nieuwe rapportperiode stel je jezelf doelen voor al jouw vakken, met nadrukkelijk aandacht voor jouw risicovakken. Bijvoorbeeld: ik sta nu een 5, maar op mijn herfstrapport wil ik een 6 staan voor wiskunde. Bij elk vak bedenk je welke acties (afspraken met jezelf!) jou gaan helpen om je doelen te  bereiken. Je huiswerkcoach helpt jou om jouw acties zo concreet en meetbaar mogelijk te formuleren. Daarmee wordt het plan voor jou een houvast richting het volgende rapport:  ‘zo heb ik me voorgenomen het te gaan doen, dus dan doe ik het ook zo!’ Om jezelf aan jouw doelen - en de afspraken met jezelf - te herinneren.

Ophangen in de keuken!

Voor dit laatste adviseren we om de lijst, als-ie eenmaal klaar is, uit te printen, van jouw handtekening (en eventueel ook die van je ouders en huiswerkcoach) te voorzien. En ergens - op een zichtbare plek - in huis op te hangen. Daarmee is het een officieel document. En staat het 'einddoel voor ogen’ - een mooi vervolgrapport! - letterlijk helder op je netvlies!

inschrijven huiswercoaching

dromen-001

8752-ivan-christel-arm-module