Ken je het gevoel van huiswerkstress, bij jezelf en misschien ook bij je ouders? Voel je regelmatig onzekerheid: over wat je moet doen of wanneer het klaar moet zijn? Leer je vaak op het laatste moment? Of ben je eerder een perfectionist die nooit echt het gevoel heeft klaar te zijn?

Planagenda

In de huiswerkbegeleiding van TING leer jij om slim te plannen, in een echte planagenda. Hierdoor behoud je dagelijks het overzicht, kun je bewustere keuzes maken (dit lukt vandaag, dat schuif ik door!) ervaar je meer rust en focus en behaal je vaker je doelen.
Elke dag in de agenda heeft een ‘huiswerk’vak en ’taak en planning’vak, met de mogelijkheid in minuten te plannen. Met kleurenmarkers geef je aan wat af is en wat nog moet gebeuren. En wanneer je een toets of deadline hebt. In één oogopslag zie je wat je nog, wanneer, moet doen.

Trainen

Regelmatig je agenda bijwerken, juist ook thuis, is belangrijk om bedreven te worden in plannen. Jouw huiswerkcoach voert ‘agendachecks’ uit om te zien of jouw planning klopt. Na een tijdje ’trainen’ word je steeds handiger in het beheren van je eigen agenda. Je ontdekt hoe handig het is. Niet alleen overzicht en rust, maar het geeft ook dat coole gevoel van ‘I am in control!’ En weet je, eenmaal geleerd, verleer je het plannen nooit meer!

Jezelf trainen in plannen is net als beter worden in een sport of hobby: met tijd en aandacht kom je verder. Wist je trouwens dat plannen ook helpt om meer motivatie te krijgen voor school?

TING planagenda instructievideo over:
- Hoe maak ik een planning?
- Okeeej en hoe werk je ermee?