Bruggers worden leiders

HOUTEN – Driehonderd leerlingen uit groep acht volgden afgelopen weken de cursus ‘Word je eigen leider!’ De aanstaande bruggers kregen basisschool H.Familie Houtenvia spel, filmpjes en oefeningen praktische tips, die van pas komen bij het zetten van de spannende stap naar de middelbare school.
‘Word je eigen leider’ werd gegeven op Aventurijn, De Zonnewijzer, De Stek, De Heilige Familieschool, De Ridderspoor, De Vlinder en De Zevensprong. De achtste-groepers Marieke, Mick en Nikki volgden de workshop op de Heilige Familieschool en vertellen er enthousiast over. Nikki: “Ik vond het heel leuk. Het filmpje van Nick Vujicic - de man zonder armen en benen - was indrukwekkend. Ik heb ervan geleerd dat ik zelf kan kiezen om dingen positief te blijven zien in het leven, ook als het even tegenzit.”

Stenen
De workshop was ook gericht op het stellen van prioriteiten. Marieke: “De oefening met de ‘big rocks’ was ook leuk. De grote stenen waren belangrijke dingen: huiswerk maken of plannen. De kleine steentjes stonden voor: whatsappen, gamen, tv-kijken enzovoort. Als je eerst de kleine steentjes in de bak deed, dan paste het niet. Daarna deden we eerst de grote stenen in de bak en toen de kleintjes. Toen paste het wel! Ik heb ervan geleerd dat je belangrijke dingen voorrang moet geven: eerst je huiswerk, dan pas buitenspelen!”

Way of life
Ook voor de juffen viel er nog iets te leren. Juf Ekke: “Ik wilde eerst wat nakijkwerk doen, maar merkte dat ik zelf door workshop werd geraakt. Het bracht veel positieve energie teweeg in de groep. Het enthousiasme van de begeleiders, Etienne en Inge, speelde hierbij zeker een rol.” ‘Word je eigen leider’ is een initiatief van Etienne Remmers en Inge Wopereis, van TING huiswerkcoaching in Houten. www.ting.nl 030 260 09 69.

 

 H.Familie grp 8 Maarten film kijken stek-grp8liesbeth-2

 

Groentje Houten 19 juni 2013 Artikel in het Houtens nieuws.

groentje-houtens-nieuws