Saphira Weeda (assistent-vestigingsmanager en huiswerkcoach)

Saphira Weeda assistent vestigingsmanagerHallo, ik ben Saphira Weeda. Ik woon met mijn vriend en hond in Lemelerveld. Na het vwo heb ik mijn Bachelor of Business Administration behaald, gespecialiseerd in toerisme. Na de afgelopen jaren in het toerisme en in de logistiek gewerkt te hebben, ontdekte ik dat mijn hart uitgaat naar het onderwijs. Tegenwoordig ben ik taalcoach voor vluchtelingen die de Nederlandse taal willen leren. In de jaren ervoor heb ik bijlessen gegeven in verscheidene vakken. Tijdens de pabo (en na jarenlang leider te zijn geweest bij een scoutingvereniging) kwam ik erachter dat de doelgroep 12-18 jaar het beste bij mij past. Ik vind het erg mooi om te zien hoe leerlingen na het verlaten van de basisschool omgaan met het krijgen van veel meer verantwoordelijkheid. Het is een prachtige uitdaging om ze te helpen bij het effectief leren plannen en leren. Iedere leerling leert anders. Door samen te zoeken naar de meest effectieve manier van leren voor hem/haar, in combinatie met het plannen van dit werk, kan de leerling ‘zijn/haar eigen leider worden’. Het gaat bij TING niet alleen om het verbeteren van de cijfers, maar ook om persoonlijke groei waar je op de lange termijn profijt van hebt. Om daar een steentje aan bij te mogen dragen geeft mij veel voldoening.  

Ingeborg Lucassen (huiswerkcoach)

Ingeborg Lucassen websiteHallo, mijn naam is Ingeborg Lucassen en ik woon in Albergen, samen met mijn vriend. Na de middelbare school ben ik de opleiding Onderwijsassistent gaan volgen, om vervolgens Toegepaste Psychologie te gaan studeren. Tijdens mijn studie heb ik verschillende stages gelopen op het voortgezet onderwijs. Het begeleiden van leerlingen - in combinatie met willen weten waarom mensen bepaald gedrag vertonen (bijvoorbeeld weerstand laten zien of juist hoge motivatie) - heb ik altijd reuze interessant gevonden. Ook vind ik het mooi om te zien hoe leerlingen zich ontwikkelen door hen de juiste reflectieve vragen te stellen. Ik ben van mening dat, wanneer je jezelf beter leert kennen, het proces om je doelen te behalen gemakkelijker wordt. Bij TING komt dit alles samen. Ik coach de leerlingen met een tweeledig doel: aan de ene kant gaat het om slimme leerstrategieën toepassen, kennis vergroten én fijne cijfers behalen. Aan de andere kant is belangrijk: persoonlijk groeien, wijzer worden over jezelf, je eigen stijl ontdekken en.. je eigen waarde! Dat laatste komt van pas op school, maar ook daarbuiten, in het dagelijkse leven!

Willemiek van Engelenhoven (online huiswerkcoach) 

Willemiek van Engelhoven siteHoi, mijn naam is Willemiek. Enige tijd geleden heb ik mijn bachelor Singer-songwriter aan het ArtEZ conservatorium in Enschede afgerdon. Tijdens mijn middelbare schooltijd had ik relatief veel moeite met het plannen en leren van mijn huiswerk. Reden om, in het vierde jaar van mijn HAVO, zelf naar een huiswerkinstituut te gaan. Ik leerde er plannen en effectief te leren. Hierdoor is mijn interesse in het onderwijs verder aangewakkerd en ben ik mij gaan verdiepen in leerstrategieën en methodieken. Ik vind het erg leuk om, juist op grond van mijn eigen middelbareschoolervaringen, samen met leerlingen te zoeken naar leerstrategieën die voor hen werken, hen hierin te begeleiden en samen toe te werken naar mooie schoolresultaten.

 

Jacobine Tempelaar (source)

Jacobine Tempelaar websiteHoi, mijn naam is Jacobine Tempelaar en ik studeer voor mijn WO (bachelor) Psychologie. Zelf heb ik het VWO op de Passie in Wierden doorlopen. Tijdens mijn schoolperiode leerde ik om effectief te leren en te plannen, waar ik nu veel aan heb tijdens mijn bachelor. Voordat ik bij TING ging werken heb ik bijlessen gegeven. Daarvan heb ik veel geleerd, onder meer: hoe je stof op een toegankelijker manier kunt uitleggen, om ervoor te zorgen dat een leerling de stof begrijpt. Ik vind het steeds opnieuw een leuke uitdaging om leerlingen de stof te laten begrijpen als ze iets niet goed snappen. Bij TING komt alles mooi samen: dat wat ik zelf leerde op school in combinatie met mijn eerdere ervaringen met bijles geven. Los daarvan geniet ik ervan dat ik op mijn eigen, oude, middelbare school leerlingen kan helpen met het behalen van mooie schoolresultaten 😊!