Femke Welling (assistent-vestigingsmanager en huiswerkcoach)

Femke Welling assistent vestigingsmanagerAl sinds de middelbare school ben ik geïnteresseerd in de ontwikkeling van mensen en waar dit naar mijn mening het sterkste naar voren komt is op de middelbare school. Zodoende ben ik begonnen aan de tweedegraads lerarenopleiding Nederlands en heb ik met veel plezier gewerkt op verschillende middelbare scholen in Zuid-Limburg. Daarna was het tijd voor een nieuwe uitdaging in Utrecht; mijn master Neerlandistiek aan de Universiteit Utrecht. Hoewel ik met veel plezier leer over de Nederlandse taal, cultuur en literatuur, miste ik het werken met leerlingen en besloot ik om me aan te sluiten bij TING studiecoaching. Met mijn ervaringen als docent en student hoop ik leerlingen te helpen met het ontwikkelen van zichzelf en hun dromen. Én misschien weet ik ze er zelfs van te overtuigen dat leren echt niet zo vervelend is als het lijkt.

Annika Hoeben (huiswerkcoach)

Annika Hoeben websiteHi! Mijn naam is Annika Hoeben. Ik ben opgegroeid in Limburg, maar ik woon inmiddels al weer een tijdje in Utrecht. Ik studeer daar Interdisciplinaire Sociale Wetenschap, met een specialisatie in Orthopedagogiek. Ik vind het leuk om al mijn - inmiddels opgedane - kennis in de praktijk toe te passen bij TING. Op de middelbare school koos ik de studierichting Economie & Maatschappij (E&M) met wat extra talen (Spaans en Duits) erbij, wat me als coach bij TING van pas komt. Het geeft me veel voldoening om scholieren zichzelf te zien ontwikkelen en te weten dat ik hieraan een bijdrage kan leveren. En zelf, op mijn beurt, ook weer bij te leren als huiswerkcoach! Dan gaat het bijvoorbeeld over: hoe kan ik op een motiverende manier jongeren helpen bij het plannen, maken en leren van het schoolwerk?! De ‘7 gewoonten van effectief leiderschap’ van Covey, waarmee we bij TING werken, zijn hierbij behulpzaam. Graag tot snel!

Nynke Susanna Hospes (huiswerkcoach)

Nynke Susanna Hospes websiteMijn naam is Nynke Susanna Hospes. Ik ben afgestudeerd in Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik veel reizen gemaakt en - behalve jongeren in Nederland - ook jongeren in Nieuw-Zeeland en Spanje lesgegeven! Ik geloof in de kracht van persoonlijke passie; het helpen van anderen maakt mij gelukkig. Tijdens mijn middelbareschooltijd had ik zelf veel moeite met plannen en leren. Vervolgens heb ik een perceptieslag gemaakt: ik ontdekte het plezier en de zin van 'structuur aanbrengen en overzicht houden'. En de vrijheid die daarmee gepaard gaat! Graag geef ik deze persoonlijke verandering - en wat dat mij heeft opgeleverd - door aan de leerlingen van nu. Die vrijheid zorgt er namelijk vanzelf ook voor dat je (nog) meer in je eigen kracht gaat staan! En dat gun ik iedereen!  

 

Willemiek van Engelenhoven (online huiswerkcoach) 

Willemiek van Engelhoven siteHoi, mijn naam is Willemiek. Enige tijd geleden heb ik mijn bachelor Singer-songwriter aan het ArtEZ conservatorium in Enschede afgerond. Tijdens mijn middelbare schooltijd had ik relatief veel moeite met het plannen en leren van mijn huiswerk. Reden om, in het vierde jaar van mijn HAVO, zelf naar een huiswerkinstituut te gaan. Ik leerde er plannen en effectief te leren. Hierdoor is mijn interesse in het onderwijs verder aangewakkerd en ben ik mij gaan verdiepen in leerstrategieën en methodieken. Ik vind het erg leuk om, juist op grond van mijn eigen middelbareschoolervaringen, samen met leerlingen te zoeken naar leerstrategieën die voor hen werken, hen hierin te begeleiden en samen toe te werken naar mooie schoolresultaten.