Adesa Schevers (Huiswerkcoach)

Adesa Schevers website

Hoi! Ik ben Adesa, ik woon in Houten en ik studeer Interdisciplinaire Sociale Wetenschap (ISW) aan de Universiteit Utrecht. Mijn interesse gaat vooral uit naar het welzijn van jongeren. Als jongere breng je ontzettend veel tijd door op school, wel zo fijn als het dan ook allemaal een beetje soepel verloopt! Soms zit het echter tegen en lukt het niet zoals je het wilt. Het kan dan fijn zijn om even stil te staan en te bedenken: heb ik een goed overzicht van wat ik moet doen? Wat heeft prioriteit? Door ‘even tot stilstand’ te komen ontdek je waar je tegenaan loopt. En hoe je jezelf kan verbeteren. Het maken van een slimme planning, bijvoorbeeld, kan je al een heel stuk vooruit helpen. Een goed begin is het halve werk! Samen met jou kijk ik graag naar jouw unieke valkuilen én kwaliteiten 😊. En werken we toe naar de beste versie van jezelf. Een beetje plezier mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Tot snel!  

Nynke Susanna Hospes (Huiswerkcoach)

Nynke Susanna Hospes websiteMijn naam is Nynke Susanna Hospes. Ik ben afgestudeerd in Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik veel reizen gemaakt en - behalve jongeren in Nederland - ook jongeren in Nieuw-Zeeland en Spanje lesgegeven! Ik geloof in de kracht van persoonlijke passie; het helpen van anderen maakt mij gelukkig. Tijdens mijn middelbareschooltijd had ik zelf veel moeite met plannen en leren. Vervolgens heb ik een perceptieslag gemaakt: ik ontdekte het plezier en de zin van 'structuur aanbrengen en overzicht houden'. En de vrijheid die daarmee gepaard gaat! Graag geef ik deze persoonlijke verandering - en wat dat mij heeft opgeleverd - door aan de leerlingen van nu. Die vrijheid zorgt er namelijk vanzelf ook voor dat je (nog) meer in je eigen kracht gaat staan! En dat gun ik iedereen!  

Nienke Staat (Huiswerkcoach)

Niene Straat websiteHoi! Mijn naam is Nienke Staat en ik studeer Interdisciplinaire sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Deze studie onderzoekt de sociale kant van onze maatschappij. Ik leer onder meer waarom mensen op een bepaalde manier handelen. Ik ben daarom ook erg geïnteresseerd in het coachen van jongeren. Het helpt me om de weg te leren zien die de jongeren afleggen in hun leerproces. Hiervan kan ik zelf ook veel opsteken. Hun ontwikkeling vind ik erg boeiend en ik geniet van de gesprekken en het ontdekken van de drijfveren bij scholieren. De inzichten van Covey zie ik als waardevol: om jongeren vanuit zelfkennis in hun kracht te zetten. Omdat ik niet zo lang geleden zelf nog scholier was, kan ik mij goed in de leerlingen inleven. En denk ik dat ik waarde kan toevoegen op hun weg naar ‘je eigen leider’ worden. Verder wil ik er op een positieve manier voor leerlingen zijn en - samen met hen - zorgen voor mooie succeservaringen!!

Lilia Sienema (Huiswerkcoach)

Lilia websiteHi! Mijn naam is Lilia Sienema. Ik ben inmiddels afgestudeerd in Sport en bewegen en Maatschappelijke zorg maar studeer nog vrolijk verder 😊 als derdejaars Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool in Nijmegen. Door mijn studie- en werkachtergrond heb ik ervaring met positieve psychologie en het coachen van jong en oud: om, stapsgewijs, doelen te bereiken. Als jongere vond ik het lastig om thuis te werken aan schooltaken en stelde ik het uit tot het laatste moment. Dat gaf mij onnodig veel stress. Dit heeft er denk ik mede voor gezorgd dat TING mij aanspreekt. Niet alleen omdat je hier een planning en leerstijl ontwikkelt die bij jou past, maar ook omdat je leert je innerlijke stem te volgen en in oplossingen te denken! Als huiswerkcoach is dat ook mijn drijfveer: jou door middel van zelfreflectie - en oplossingsgericht handelen - helpen ‘groeien’ als het gaat om planmatig werken, motivatie en concentratie en nog veel meer. Zo werken we samen toe naar schoolresultaten waar jij blij van wordt. Ik zie je graag!!

Annika Hoeben (Huiswerkcoach)

Annika Hoeben websiteHi! Mijn naam is Annika Hoeben. Ik ben opgegroeid in Limburg, maar ik woon inmiddels al weer een tijdje in Utrecht. Ik studeer daar Interdisciplinaire Sociale Wetenschap, met een specialisatie in Orthopedagogiek. Ik vind het leuk om al mijn - inmiddels opgedane - kennis in de praktijk toe te passen bij TING. Op de middelbare school koos ik de studierichting Economie & Maatschappij (E&M) met wat extra talen (Spaans en Duits) erbij, wat me als coach bij TING van pas komt. Het geeft me veel voldoening om scholieren zichzelf te zien ontwikkelen en te weten dat ik hieraan een bijdrage kan leveren. En zelf, op mijn beurt, ook weer bij te leren als huiswerkcoach! Dan gaat het bijvoorbeeld over: hoe kan ik op een motiverende manier jongeren  helpen bij het plannen, maken en leren van het schoolwerk?! De ‘7 gewoonten van effectief leiderschap’ van Covey, waarmee we bij TING werken, zijn hierbij behulpzaam. Graag tot snel!

Lynn Fundter (Huiswerkcoach)

Lynn Fundter websiteHoi, ik ben Lynn en ik studeer Onderwijswetenschappen en pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Ik kom oorspronkelijk uit Apeldoorn, en woon nu al een hele tijd op kamers in Utrecht. School moet, wat mij betreft, zeker niet alleen maar gaan over het halen van goede cijfers. Mijn passie ligt bij het (ontspannen) verkennen van ieders unieke leerproces. Als coach vind ik het belangrijk om samen met jou te kijken naar praktische handvaten: hoe leer ik nou het handigst?! Welke leerstrategie past mij? Maar ook naar jouw persoonlijke ontwikkeling: houd je je aan afspraken (en planningen) met jezelf en anderen? lukt het je om door te zetten in moeilijker situaties? Denk je in problemen of in oplossingen? Enzovoorts. Door het daar samen over te hebben spelen we in op jouw persoonlijke kwaliteiten en lukt het veelal om jouw zelfvertrouwen te laten groeien. De visie van TING over ‘Eigenaarschap’ (op basis van Covey) is hierbij behulpzaam. Ik hoop, als coach, iedereen het plezier van leren en ontdekken wat je allemaal kunt (!) mee te kunnen geven. Tot snel!

Sarah Venema (Huiswerkcoach)

Sarah Venema websiteHallo, ik ben Sarah 😊en ik studeer Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Een heel bewuste keuze: ingegeven door mijn passie voor het vernieuwen en verbeteren van onderwijs. Kansengelijkheid in het onderwijs is o.m. een thema waarmee ik me bezighoud. Als studiecoach bij TING kan ik de kennis van mijn opleiding in de praktijk toepassen. En tijdens het werk doe ik ook weer nieuwe kennis op. ‘Eigenaarschap’ (de mate waarin je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen proces) en ‘plezier in leren’ vind ik belangrijk en dit hoop ik als coach op jou over te dragen. Ik help je graag bij het leren leren en het ontdekken van jouw favoriete leerstrategieën. En: ik stimuleer jou om je eigen keuzes te maken en om zelfstandig te werk te gaan. Zo bewandel jij jouw unieke pad, doorloop je op een prettige manier jouw schoolcarrière en haal je straks, zéker weten, je diploma!

Alae-Eddine Amran (Huiswerkcoach)

Alae Eddine Amran websiteHallo, mijn naam is Alae-Eddine en ik studeer rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast werk ik vrijwillig als juridisch begeleider bij Vluchtelingenwerk Nederland. Op de middelbare school koos ik het vakkenpakket Natuur en Gezondheid (N&G) met natuurkunde en geschiedenis erbij. Mijn profielwerkstuk ging over het verschil in het onderwijsniveau tussen verschillende sociale groepen. Hierbij zochten wij naar oplossingen voor dit verschil. Het overbrengen van de kennis die ik hierbij heb opgedaan doe ik graag. Ik denk ook dat het heel waardevol kan zijn als je iemand hebt die jou helpt om effectiever om te gaan met school en om bewust jezelf te verbeteren in dit opzicht. Hierbij is het belangrijk dat we een helder doel voor ogen hebben en dat we prioriteiten stellen. Met de methode die TING hanteert zul je snel meer controle hebben over je inspanningen. Als huiswerkcoach help ik jou hier graag bij!

Gwenn Smulders (Huiswerkcoach)

Gwenn Smulders websiteHoi! Mijn naam is Gwenn Smulders. Ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en woon in Utrecht. Met terugwerkende kracht had ik tijdens mijn middelbare schooltijd graag zelf huiswerkcoaching bij TING gevolgd! Dit om beter zicht te krijgen op behulpzame leerstrategieën. En: door middel van een betere planning meer grip te krijgen op de stress die ik soms kon voelen, vooral rondom de toetsweken.
Ik vind het waardevol dat ik nu, tien jaar later, deze kennis zelf mag overdragen. Ik hoop daarmee, samen met jou, een mooie basis van zelfvertrouwen en eigenaarschap te kunnen leggen voor alles wat er nog op je pad gaat komen rondom school, opleiding, werk en misschien zelfs op andere vlakken. Tot snel!

Nina Victoria van der Blonk (Huiswerkcoach)

Nina websiteHoi! Mijn naam is Nina Victoria en ik studeer Interdisciplinaire Sociale Wetenschap aan de Universiteit Utrecht. Inmiddels studeer ik met veel plezier, maar dit is lang niet altijd zo geweest. Op de middelbare school zag ik vaak op tegen het leren en wist ik vaak niet waar ik moest beginnen. Tegenwoordig weet ik dat het bijhouden van een (overzichtelijke) planning een deel van het uitstelprobleem oplost. Maar toen het plannen er eenmaal in zat kwam ik erachter dat ik geen idee had hoe ik mij moest voorbereiden op toetsen. Na wat lessen op school en vooral veel oefenen heb ik manieren gevonden die voor mij werken. Het studeren gaat mij nu goed af, en ik vind het nog leuk ook! Ik hoop bij TING jongeren te kunnen helpen om hun struggles aan te pakken en vooral: het leerplezier terug te vinden!